Ketten segítik győzelemhez.

Sötét lép.

Nem érzi a veszélyt, nem érzi, hogy világos legjobb figuráját azonnal hatástalanítani kell.

Te mit lépnél sötéttel?

Melyik világos "legjobb" figurája?

Úgy gondolja, hogy előbb támadást hoz létre, azt úgyis védeni kell.

Fd4-et lépett, megtámadta az f2 gyalogost, arra számítva, hogy egy védő lépés következik.

Ti tudjátok, hogy keresni kell a közbeiktatott lépés lehetőségét, és ha lehet élni a tempónyeréssel, ami sakkadással gyakran elérhető, akkor azzal élni kell. Amúgy is, minden ütést és sakkot különös figyelemmel kísértek, így számotokra hamar bevillan, hogy Fe6+ lépéssel folytatjátok.

Sötét királyát h8-ra menekítette, amire világos különös módját választotta az f2gy megvédésének. Nem vont be a védelembe még egy figurát, hanem túltolta a támadó zónán gyalogját f4-re. Sötét nagy hibát követett el, amikor újabb célpontot keresett - Va5-el-,

s nem vette figyelembe... no, mit nem vett?

Bizony, bizony... azt nem vette figyelembe, hogy ne csak a lépett báb hatókörének változását, hanem a mellette, mögötte állókét is figyelni kell.

Tett lépésével belesétált világos látványos nyerésébe, amit Te mutatsz be nekem. 

Szerző: Sakk-mester  2011.11.09. 09:39 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása