Bizony, jó lenne, ha a nehezebb feladatokat nem csupán a "képről" próbálnád megoldani, s ha nem megy, mint aki jól végezte dolgát, lépsz a következő hadállásra.

Mert az életben nem így van ám ez Kiskomám. Ha legyűrted az akadályt, csak azután haladhatsz tovább.

 

1.e4 e5 2.Hf3 f6? Ez a korai f6-lépés gyengíti az állást, helyette fejlődő tisztlépést ajánlok. 3.Hxe5! Az f6-lépés gyengeségét markánsan használja ki.

3.- Ve7 4.Hf3! Nem ugrik bele a csapdába 3.Vh5+-al, mert g6 4.Hxg6 Ve4+sakk után leugrik a ló a tábláról.. 4.-Vxe4+ Már másodjára lép a vezérével a megnyitásban. A korán játékba kerülő vezér módot ad a tempóval – azaz az elzavarásával, támadásával - való fejlődésre.5.Fe2 Bc5?

Fejlődik, de hogyan!? 6.d4! Nagyszerű reakció. Centrumfoglaló lépésével egyidejűleg kinyitja a c1F-átlóját úgy, hogy nem zárja be az e2F-ét. 6.-Bd6 7.0–0 Hc3 lépés talán természetesebb, de jó szemre vall ez a lépés is, hisz látja, hogy a sötét királya és vezére egyvonalban van. 7.-Ne7! Úgy fejlődik, hogy zárja a király és a vezér közötti vonal folytonosságát.

8.Re1 Ravasz, nem engedi elsáncolni a sötét királyt. Mondd meg Te, hogyan akadályozza ez a távoli lépés abban a sötét királyt, hogy elsáncoljon. 8.-Qg6? Jaj-jajjj, már megint egy vonalba - átló – rakja a vezérét a királyával. Hogyan használnád ki ezt a végzetes hibát Te?

 

Szerző: Sakk-mester  2012.01.14. 05:01 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása