Már a második fordulónál tart az Aeroflot open, a világ egyik legrangosabb és legerősebb nyílt versenye. Ide bizonyítani és küzdeni járnak az ifjú titánok. Itt nincsenek laza fordulók, a „leggyengébbnek” is 2500 fölötti élője van. Az „A” csoportban három „magyar vándor” próbál szerencsét, vagyis dehogy próbál szerencsét, inkább bizonyítani kívánja tehetségét.

Balogh Csaba akár két pontos is lehetne, az első fordulóban nyerőesélyes állása még csak fél pontra volt elég, a másodikban már be is gyűjtötte a teljes pontot.  A megnyitást követően „tartotta” a pozíciót, majd a 17 lépésben kivédte ellenfele taktikai lehetőségét, hogy azután a 38. lépésben hozott látványos vezéráldozatával megadásra késztesse.

Papp Gyulának fél, Szabó Krisztiánnak nulla pontja van.

Balogh Csaba nagymester látványos játszma befejezését láthatjátok.

Fc3-is ugyanaz az eszme, de a Vxe2 megsemmisítő hatású!

Szerző: Sakk-mester  2012.02.08. 20:14 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása