Schneider V.jpgPos,hogyan1112.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Európa-bajnokságon is nehéz feladni a menthetetlen állásokat. Az első ábrán - Schneider Veronika mattolni volt kénytelen ellenfelét. Add be a mattot Te!

 

Ruck R.jpg

Pos,hogyan1113.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A második diagram állását képzeld el egy lépéspárral előrébb. Ekkor a sötét V b2-őn, a világos H c2-őn állt. A felek lépést ismételtek, Vg5+ Kg7, majd Ve7+ Kh6. Ekkor Ruck Róbert nagymester - Ő játszott világossal - távolban legelésző lovát közelebbre hívta, He3-at lépett. Játszható-e erre Ff5? Ha nem, akkor zárva marad továbbra is a sötét vezérszárny és lórúgásnyira kerül a sötét királyhoz a fehér paripa. Sötét Vd4-et lépett amire következett Vf8 - miért nem mehet a Király h5-re? - arra Vg7 jött, majd a cseles Vd8-al folytatta világos, amire sötét Vd7?-et húzott.  Pos,hogyan1114.jpgHa rájössz miért adtam kérdőjelet sötét lépésének, már tudod is a megoldást. Fejezd be a játszmát, vezesd le a nyerést. Jó szórakozást!

Szerző: Sakk-mester  2012.03.24. 10:39 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása