Keselyű.jpgMondta egyszer sírva egy kis gyerek – én – az Anyukájának, amikor a családnak, - nem lévén sem gyes, sem gyed, sem családi pótlék, - a keresetből nem futott a kenyéren kívül másra.  Akkor Édesanyám eladta a párnát a feje alól azért, hogy gyermeke ne keserűn igya a kávét, hogy legalább neki édesebb legyen az Élete, és a párna árából cukrot vett.

Nos, Barátaim e feladatot, az Anya önfeláldozó, magát háttérbeszorító gondoskodását, szolgálatát, önmaguk szolgasorba döntését kell vállalniuk azoknak, akik egy közösség, (sakk)szövetség, ECU, FIDE, választópolgár, ország, nemzet képviseletét elvállalják.

Miért látom azt, hogy míg korteskednek, addig igyekeznek is megfeleli ennek a ki nem mondott elvárásnak, addig magukra ráncigálják a szolga göncöt, s azután azt magukról leszaggatva királyi palástba bújnak, s tetszelegnek, pöffeszkednek a rájuk ruházott hatalom, cím palástjában. Mintha elfelejtenék, hogy a cím, a rang adta erővel a választók, a közösség, a versenyzők, és nem önmaguk hasznára kell a malmot hajtani!

Az ECU foto-galériája  a plovdivi vetélkedésről roppant szegényes, s mit látok abban a 3. az 5. a 7. fordulóban?

Nem mást, mint zömében a bolgár Szilvió Danailovot az ECU elnökét, Topalov hírhedt, otromba viselkedésű menedzserét és stábját.

A fordulókról készült képeken nem az ő, az ők pofázmányaikra vagyok kíváncsi, engem a versenyzők érdekelnek. Elég lenne magukat megmutatni a nyitó és záró, a díjkiosztó ceremónián.

Nem ők vannak a középpontban, hanem a versenyzők, a versenyen, a szövetségben, ők - a versenyzők! - a királyok.

A szervezők, a rendezők, a vezetők – sportszövetségekben, kis közösségekben, országokban, szerte a világban - a szolgálatot vállalták, szolgáljanak hát csendben, szerényen, visszavonultan és eredményt elérve. Majd a tettek, a tetteik beszélnek helyettük.

Nézem a Magyar Sakkszövetség honlapját, szeretnék onnan információhoz jutni, látni, ők hogyan kísérik figyelemmel versenyzőik küzdelmeit, hogyan segítik a kontinensviadalon résztvevőket, de legalább a válogatott keret tagjait. Van-e kint - Plovdivban - tőlük segítő, aki betegség esetén ápol, gyógyszert kivált, orvosért rohan? Biztosítanak-e elemző, a versenyző felkészülését segítő nagymestert?

Szeretném tudni, hogy a Bulgáriába akkreditált magyar nagykövet meglátogatta-e honfitársait, netán szabadnapjukon, ő, vagy a követség részéről valaki megjelent-e biztatni a mieinket?

Szerző: Sakk-mester  2012.03.28. 07:31 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása