Először hevenyészett statisztikámmal untatlak Kedves Olvasóm.

Megállapítom, hogy a nagymesteri címnek rangja volt ezen az EB-én, hisz az első százba csak két FM és két IM került a 96 nagymester mellé.

A „nemzetközi-mérleg” azt mutatja, súlya van a magyarok 22. - Berkes Ferenc - és 26. – Balogh Csaba - helyezésének, hisz a kilencedik tizedben, a 90-100. helyezettek között négy nagymesternek az élője haladja meg a 2700-at!

A verseny első kiemeltje – Caruana Fabiano, 2767 – a 38., a negyedik kiemelt - Anish Giri, 2717 - csak a 91. helyre futott be.

 

Az előre meghatározott eredményminősítésem – kettős mérce (a rajtlista-helytől jobb helyezés elérése, és élőpontszám-szerzés) - szerint a 14 fős „regimentből” öten kaptak kiváló minősítést:

 

Balogh Csaba, Berkes Ferenc, Fodor Tamás, Papp Gábor és Prohászka Péter.

 

Érdeklődéssel várom, hogy a Magyar Sakkszövetség vezetése, hogyan értékeli a teljesítményeket, és miként jutalmazza a legjobbakat. Remélem a Magyar Sakkvilág e havi száma megfelelő teret szentel a „hónap” versenyének, és beszámol versenyzőink fogadtatásáról a Sakkszövetségben.

Szerző: Sakk-mester  2012.04.01. 09:28 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása