Pos,hogyan1132.jpgBobák Sanyi arckép.jpg... és a játszma a tábla medrében hömpölygött tovább, így elérkeztünk ehhez az álláshoz, azaz a ziccerhez.

Még egy kis igazítás és.... Mit lépnél sötéttel? Míg ezen töprengsz, elmondom, hogy nagyszerű érzés az amikor úgy csomagolod össze az "ellenfeled", mint pók a hálójába tévedt legyet. Remélem, láttál már ilyet.

Mármint pókhálóba pólyált legyet. Elmondom, hogy Sanyi itt (is) a legjobbat lépte, elküldte a lovat f5-el.

Hova léphet, hogy rögtön le ne üssék? Úgy csak két helyre. A fehér paripa c3-ra lépett. Ez a jobb hely számára vagy a másik? Erre a kérdésre választ kell adnod, s válaszod változatszámítással igazolnod.

Lépjünk tovább, megtörtént az f5 és arra a Hc3. Hogyan tovább? Van-e konkrétum az állásban? Ha nincs, mit veszel számításba? Itt két jó lehetőség adódik. Az egyiket, egy jobb sorsra érdemes figurát aktívabb helyre vezényelt - Hf6Bobák Sanyi - a másik utat nevezd meg te, s jegyezd le a lépést is - amire ellenfele látva, hogy a centrumba igyekszik a ló, f3 lépésével elvette tőle, no nem a zabot, de az e4 mezőt igen.

Nos, ha kezdőként látod a létrejött állást, s megtalálod a megoldást, akkor minősítsd át magad középhaladóvá, mert már ütöd a szintet.

Szerző: Sakk-mester  2012.04.02. 20:49 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása