Olykor be kell érni a verébbel, mert a túzokra vágyásért nagy árat kell fizetni. Az alábbi állás Durakovics és Schneider Veronika  kalandos partijában jött létre a tegnapi osztrák CSB legutóbbi 8. fordulójában. Veronika hatalmas időzavarában már csak a bónuszidejével gazdálkodott. Lépett, írt, gondolkodott, s gyakran csúszott óramutatója a 20 másodperc alá. Lépést ismételtek kétszer, amikor Durakovics elkezdett "durakozni"- bolondozni,  - és túzokra vágya oly erős lett, annyira elhatalmasodott rajta, hogy kitért a lépésismétléses remi elől - Kg2 helyett Ke2?-őt lépett - a mi Lányunk leejtésére játszott.

Veronikának helyén volt a szíve, nem rettent meg attól, hogy elfogytak a sakkok, s a villámkezű leány e pillanattól - Ke2? - mattra játszott és megnyerte a partit.

Nem mattot adott, hanem azzal "csak" fenyegetett, de a fenyegetéssel elérte, hogy világos visszacsoportosítsa, majd feláldozza királya védelméért az addig támadó tisztjeit. Látványos és finom elemek keverednek a továbbiakban.

Innen már Te vezeted győzelemre a sötét sereget. 

Szerző: Sakk-mester  2012.04.20. 07:15 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása