Egyre több cikket olvasni arról és egyre több adat bizonyítja, hogy a gép és az ember küzdelmét a sakkban is a gép nyeri. A gép nehezebbet is fel tud emelni, a gép gyorsabb, a gép... ahogy haladunk a korral az embert mindentől megfosztja.

Megfosztja a munkájától, a gondolkodás élményétől is. Igazuk volt tehát a lioni takácsoknak amikor a (szövő)gépekre támadtak és "adtak" nekik...

Törték-zúzták a szerencsétlen masinákat, mert azok elvették a munkájukat.

A ma "embere" a vén Európában már nem támad a gépre, neki így jobb, így könnyebb munka nélkül... Kínában, Indiában még másként látják az "olcsóbb bérű" gépek szolgálójává málló emberek.

Vajon a gép (volt) a hibás, vagy a másik, a haszonleső ember?!

Tény, hogy tegnap Moszkvában az orosz Chesska beszecskázta a német masinát KUKA Monstert, - 3.5 - 0.5 - Kuka Monster viszont legyőzte /4.5 - 1.5/ a világ egyik legjobb snelljátékosát: Alexander Griscsukot.   

Szerző: Sakk-mester  2012.05.20. 06:15 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása