Ne vesd az éhes ember szemére, hogy mindig élelemről álmodik veled szemben, ki mesés erdőkről, rétekről, hegyekről, tavakról, tengerekről, távoli egzotikus utakról álmodozol.

Ki a több, a tejről, a zsíroskenyérről álmodó, vagy az, aki minden nap telerakhatja a hasát?

Nem tisztem eldönteni, de most, hogy látom, a világ legjobb szakácsai is magyarok, akik nem nekünk főznek, s nem a magyar recept szerint, hanem pirítják a rákot, s előkészítik az osztrigát… sajnálom, hogy a nagy bográcsban, vagy üstben nem készítenek a sok itthoni éhes szájnak egy jó paprikás-krumplit .

Miről is beszélek!? Hogy jön az ide, az éhezés a jóléti(??) államban. – vagy inkább álomban, mert a világba más megy, a világ másnak kínálja kincseit, Te pedig maradsz itthon az alomba'

 

 

 

 

 

  

Úgy jön ide barátom, hogy idehozom, itt beszélek róla, mint arról is, hogy a magyarok legjobbjai közvetítik angolul a sakk VB párosmérkőzésének játszmáit, más weblapok, honlapok részére, de magyar megrendelés nincs, - bár igény lenne, hisz sakkban is tehetséges emberek élnek itt – így csak azok jutnak hozzá, azok élvezhetik az elemzők analizáló bölcseletét, akik már angolul is értenek.

Mi jut a többi „értelemre vágyónak, tudásra éhezőnek”? Miért nem készíttet a Magyar Sakkszövetség a világ legnagyobb érdeklődésére számító sakk-eseményeiről magyar nyelvű videókat, miket ezerszer is lejátszhatna a sakkot tanulni vágyó kisgyermek.

 

 

 

 

 

 

 

Miért nem szólhatnak, szólnak közvetlenül hozzá az anyanyelvén a magyar sakkozás klasszisai, akik, mint látjuk, a világ „felkapott” s legjobb sakk-kommentátorainak sorába tartoznak.

Most azt találgatod, hogy én hová tartozom? Hallod-é', hogy korog a gyomrom?

Ha már a test éhezik, legalább a szellem legyen jóllakott!

Szerző: Sakk-mester  2012.05.22. 08:18 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása