Az első „barátkozós” napon előbb az egyéni villám-versenyre került sor, ahol az 51-fős mezőnyben ifjú Egri Laci az előkelő ötödik, míg Apukája a 10. helyen végzett.

E versenyen lehetett jogot szerezni Berkes Ferenc nagymester szimultánjára. A nagymestert csak az ifjú Egri Laci tudta legyőzni!

-         A partit a mai napig vártam, sajnos nem érkezett meg. –

Másnapra befutottak a hiányzók, teljessé váltak a csapatok és kezdetét vette a csapatverseny. A győri fölény tovább folytatódott ugyanúgy, mint a debreceni éremszerzés.

Eon7.jpg

Az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt csapata:

A "bronz" csapat: Ifjú Egri László, Egri László, Kámán Attila, Balogh Sándor

Balra lent: Az E.ON ETI Hálózati Szolgáltató Kft csapata: Varjú Kálmánékkal, Egri Zsoltival és  Fórizs Zsigmonddal

Laci Berkes nagymesterrel, és Egri Laci fiaival, Lacival és Zsoltival. Zsolti volt a "B" csapat legjobb pontszerzője.

 

 

 

 

 

 

 

... és történt valami negyven évvel ezelőtt is. Az időszak "evezőse": Balogh Sándor, aki akkor is és most is éremszerző volt.

40-éve - 1972-ben -a VERTESZ KISZ-szervezete országos villámversenyt rendezett, melyen 38 csapat 152 versenyzője ült asztalhoz. A KISZ Hajdú-Bihar megyei bizottságnak csapata: Balogh Sándor, Bartha László, Dedinszky Ferenc - és a balmazújvárosi - Kovács József táblasorrendben mindegyik ellenfelét legyőzve nyerte meg a versenyt.

A csapatot: Bimbi Zoltán vezette.

Az aranycsapattagok közül Bartha László eltávozott az élők sorából. Tisztelegjünk Laci emléke előtt.

Szerző: Sakk-mester  2012.06.12. 20:15 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása