B S blog1.JPG

Életének 93. évében itt hagyta készletét, könyveit, hajdani és jelen játszótársait Debrecen városának legidősebb sakkozója; Sipos Feri bácsi.

A gyászhír elején az áll: sakkozó, később követi csak, hogy a Kultúrpark nyugalmazott igazgatója.

Igen, akik közzé tették a gyászjelentést tudták, hogy a rangot, a címet, megelőzte a játék, a sakkjáték mindenek feletti rajongó szeretete Feri bácsi életében.  Betegségét büszke, egyenes tartása mögé rejtve még legutóbbi találkozásunkkor is erőt és derűt sugárzott. Bőre pergamen rajzolata mutatta az évek múlását.

Várj ránk, meglásd, mi mindannyian megyünk utánad. Majd odaát a kékasztalra kirakjuk a sakktáblát és összeáll a Vörös Meteor, a Debreceni Spartacus OB-I-es csapata, melyből már lassan többen lesztek odaát, mint ahányan maradtunk itt, ebben a magát megfullasztó, túlnépesedett, hazug-szavak aszott emlőjén csüngő, az önpusztítás útjára állt földi világunkban.

 

Temetése 2012. 07. 13-án, pénteken 12:30 órakor lesz a Debreceni Köztemető 1-es számú ravatalozó termében.

Szerző: Sakk-mester  2012.07.10. 17:59 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása