Kori blog.JPGAz alábbi diagramban végigszámoltam világos lehetőségeit. Alapsori támadását pontos számításokon, alapulókényszerítő lépések sorozatával kontráztam meg.

Pos,hogyan1368.jpg Első vezéráldozatom elfogadása esetén írjátok meg hogyan mattoltam volna világost. Világos észlelve a direkt veszélyt Kh2 lépéssel kívánt megmenekülni a direkt matt támadástól, ám ismét vezérem feláldozására szántam el magam, amit már nem háríthatott el. Jegyezzétek le a teljes megoldást. Ebben az állásban megjelenik az, hogy a folyamatos kényszerítés mekkora előnyt ad. Itt is folyamatosan sakkokkal jut előrébb sötét, így világosnak nincs ideje mattot adni. Emiatt sötétnek nagyon pontosan kellett számolni, mert ha egyszer levegőhöz juttatta volna világost azonnal mattot kapott volna.

Szerző: Sakk-mester  2012.07.17. 16:55 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása