sakk_2_b.jpgA csíkszeredai sakkversenyről beszélek, de most más aspektusból közelítem meg.

Nem játszmákat, eredményeket, párosításokat hozok, hanem az információadásról szólok.

A verseny folyamatosan frissülő honlapja: http://www.caissa.nextra.ro/

példaértékű tájékoztatást ad. A látogató gazdag és igényes képanyaghoz jut, rápillanthat a küzdelem feszültsége ihlette arcokra, s hozzáférhet az alkotásokhoz.

Egy dolog a versenyzők kiszolgálása s egy másik, de nem elhanyagolható a látogatóké, az érdeklődőké.

Jó lenne ha a Magyar Sakkszövetség tanulna belőle és kötelezné a honi versenyszervezőket a hasonló színvonalú információ biztosítására.

Bíró Sanyi.jpgBíró Sándor nemzetközi mesternek, versenyszervezőnek és csapatának - Bíró Zoltánnak és Szász Gyöngyvérnek - kiváló a kapcsolata a helyi sajtóval, ahol terjedelmes cikkben számolnak be a versenyeredményekről, kiemelve a helyi sikereket.

Íme az egyik cikk: forrás: székelyhon.ro

A 15. Bancpost Nemzetközi Sakkfesztivál főcsoportjában jól szerepelnek a székelyudvarhelyi sportiskola (edző Balázs István) képviselői: a 12 éves Benedek István döntetlent ért el a verseny harmadik számú kiemeltje, Horváth Imre (Magyarország) nemzetközi mester ellen, 10 éves testvére, Benedek László pedig legyőzte a marosvásárhelyi sportiskola edzőjét, Fugulyán Gergely mesterjelöltet és Gabriel-Ioan Georgescu FIDE-mestert is! A meglepetések sorozatát a 15 éves Tóth Botond-Artúr folytatta: sötéttel feladásra késztette a két évvel ezelőtti győztes Egmond-Gabriel Dulman mesterjelöltet. A 15 éves Jakab Nándor tartotta a döntetlent Maria-Ruxandra Ilie mesterjelölttel, majd sötéttel nyert a kanadai Baunok ellen. A 11 éves Daniel-Cristian Pădurean (Resicabányai Muncitorul SK) is legyőzte Fugulyánt. A 3. forduló meglepetését Ördög Róbert (Caissa) szolgáltatta a bukaresti Gabriel-Ioan Georgescu FIDE-mester legyőzésével. Négy forduló után meglepetésre a Emil-George Pessi FIDE-mestert legyőző 17 éves Răzvan-Ştefan Dicu (CS Otopeni) áll az élen 4 ponttal, a 3,5 pontos Horváth Imre és Orsó Miklós nemzetközi mesterek, valamint Takács Gergő (mindhárman Magyarország) előtt. A borszéki Costel Vodă (Caissa) 3 ponttal az üldözők között van.

A 12 éven aluli gyerekek csoportját Jancsó Bálint és Sebestyén Dániel István (mindkettő Székelyudvarhelyi ISK) vezeti 4-4 ponttal, a 3 pontos Vlad-Alexandru Peleş, Mihaela-Delia Radu (mindkettő Caissa) és Teodor Florea (Jövő SK) előtt.

A 10 évesek élmezőnyében: 1. Bege Csaba (Jövő SK) 4 pont, 2. Farcádi Hunor 3 pont, 3–4. Kelemen Norbert (Marosvásárhelyi ISK) és Ferencz Attila-Norbert (Caissa) 3-3 pont.

A 8 éven aluliak csoportját Claudiu-Şerban Graur (Marosvásárhelyi ISK) vezeti 5 ponttal (5 játszmából), 2. Fazakas Dániel (Jövő SK) 5 pont (6 játszmából), 3. Isán István Magor (Caissa) 4 pont (6 játszmából).

Eredmények és fotók a Caissa Sakk Klub honlapján láthatók Biró Zoltán és Szász Gyöngyvér szerkesztésében.

A fordulók naponta 16 órától kezdődnek. Pénteken (augusztus 17-én) 16 órától villámverseny, szombaton (augusztus 18-án) 9 órától rapidversenyre kerül sor, melyekre csütörtök (augusztus 16.) este 8 óráig lehet benevezni (Biró Sándor, caissa@topnet.ro).

Szerző: Sakk-mester  2012.08.16. 04:27 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása