Pos112.jpgBarackillatú jó reggelt mindenkinek!

Érik már magyar földön az egyik legfinomabb, illatos, édes, magvaváló, lédús őszibarackunk. Bőrén piros pettyeket, foltocskákat őrző héja most válik vajszínűvé. Ne mulaszd el megkóstolását, mert egy évig kell várnod az újabb lehetőségre.

Most pedig gyürkőzzünk neki a feladatnak, én a megírásának, Ti pedig a megoldásának.

Tudod már, hisz ezerszer hallottad, hogy tüzetesen meg kell vizsgálnod minden ütést és minden sakkot.

Nos, ha már beléd ivódott mindez, akkor könnyen megy a megfejtés. Először vizsgáld meg, hány ütéslehetőséged van, azután állapítsd meg, hogy melyiket veted el szinte azonnal. Maradt két figuránkkal három ütéslehetőségünk. Megvizsgáljuk az egyes ütést, megállapítjuk, hogy ha ezzel folytatjuk időt adunk sötétnek...

- Itt van a középhaladói kérdés: Ám ennyivel ne érd be, próbálj mélyebbre látni. Vezesd le, hova és hogyan vezet el ez az út.-

Mire is adunk időt? Majd górcső alá vesszük - figyelmünk középpontjába helyezzük - a kettős ütéslehetőséget.

Amikor idáig jutunk bevillan valami az ütegről, a felfedett támadásról, arról, ha nem védik egymást figuráink akkor könnyen az ellenfél prédájává válhatnak. Így már gyerekjáték elvetni az egyik ütést, marad a másik.

Szerző: Sakk-mester  2012.08.20. 07:31 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása