Amikor a csoda megesett az 1987-es számot nyomtatták a naptárakra. Egy debreceni fiatalember Deak S.jpg- Deák Sanyi - nagymestert ver a Barcza emlékversenyen. Nem akármilyen nagymestert, egy szovjet nagymestert: Alexey Suetint.

Suetin1.jpgSuetin nagymester remit játszott Tál világbajnokkal. Mivel Sanyi legyőzte Suetint, így a formális logika szerint nem okozott volna neki problémát Tál ellenállását megtörni. Tehát joggal tekinthetjük Sanyit világbajnoknak.

Mikor már azt hiszitek, hogy eszmefuttatásom végére értem akkor jön a csattanó.

A naptárakra az 1988-as évszámot nyomtatják, s akik fellapozzák azt látják, hogy Debrecenben rapid sakkbajnokságot rendeztek 04-02-án. Ezen a versenyen az alábbi játszmában....  hagyjuk beszélni a játszmát magát.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy rapid játszmáink eredménye 1-1 lett és Deák Sanyi jutott tovább a villámrájátszásban.

mester_gyula_1.jpgUgyanezen a versenyen egy közel Kori korú kisfiú, egy kis Mester bontogatta szárnyait. Nem volt Ő más, mint  a 24 évvel ezelőtti, akkor 14-ik évébe járó Mester Gyuszi, Debrecen jelenleg - évek óta - legmagasabban jegyzett sakkmestere.

Ezt a játszmát is elhoztam:

Szerző: Sakk-mester  2012.08.22. 12:32 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása