Ne fürdessük a szerecsent, mert attól az még fekete marad, ne csomagoljuk a kakeszt aranysztaniolba és ne kössünk rá masnit, mert attól az nem változik arannyá, az marad ami volt.

Józanul kell látnunk, hogy ami az egyik oldalon bravúr az a másik oldalon blama.

 

Igen, Almási Zoli és Berkes Fecó tegnapi szégyenremijéről van szó.

Azért van jó is ebben a kudarcban. Látni lehetett Almán, hogy hasonlón érez, hasonlóan vélekedik tegnapi teljesítménye, na jó, ne túlozzunk, tegnapi produkciója felett, mint  a blogíró, az érte, a neki drukkolók.

 

Nem adtak vigaszt neki Horváth Tamás szövetségi kapitány szavai sem, gyorsan félre vonult, egyedül akart maradni és dühöngeni, azaz feldolgozni a kudarcot.

Mert igen is, egy világklasszis sakkozó számára kudarc, égés, ha nem bír el egy hozzá képest kibic szintjén tologató sakkozóval.

 

Azért azt tudniuk kell a blogolvasóknak, hogy azzal szemben vagyunk őszinték akiket szeretünk, akiknek a sikeréért szurkolunk.

A randa tények széppé ferdítésére a gyengéknek van szükségük és őket az efféle hozzáállásunkkal segítjük gyengeségükben így aztán gyengék is maradnak örökké. Az erőseknek el kell bírni a kudarcot, a kritikai hangvételt, az elvárás terhét, s erősödniük kell tőle.

Reméljük, hogy Alma és Fecó erősek és erősödnek!

 

Hajrá Magyarok!

 

- Zolit a videón 19:01- láthatjátok -

Szerző: Sakk-mester  2012.08.29. 07:02 3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Platini 2012.08.29. 12:06:55

Hat ez tenyleg meglepeteskent ert engem is. Egy remi mindig benne van. Barkinek lehet nagyon rossz napja es az ellenek nagyon jo, de ketto az mar nagyon sok.

Almasi amugy miert van a keretben? Tobb mint feleve nem jatszik.

Lenne meg egy kerdesem. Hogyan dol el az olimpia bajnoki cim sorsa? A legtobb pontot szerzo csapat nyer?

Sakk-mester 2012.08.29. 18:11:10

Szervusz Platini!
Isten hozott a blogolvasók táborába
Mint tudod, a sakkszövetség elnöki tisztét politikus tölti be.
A királycsinálók, az elnöki székbe juttatók legjobb sakkozóink voltak.
A jelölt élvezte Lékó, Almási, Polgár J. támogatását, persze a fel nem sorolt olimpikonok sem voltak ellene. Tény, ők öten ma a legjobb sakkozóink. A sakktudást élőponttal mérik, az ő élőpontjaik felette állnak a többi magyar sakkozó élőpontjának. Ha csupán ennyi a szempont, akkor korrekt a válogatás.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Az olimpia évében egy önmagára és a magyar csapatra adó sakkozó kutyakötelessége lenne, hogy játékba hozza magát az olimpiára. Viszont a szövetség dolga lenne ezt az elvárást megfogalmazni feléjük. Nem elég ám ezt csupán tollba mondani, hanem meg kell teremteni a feltételeket. Az anyagiakat és a menedzselést is. Igen ám, de az elnöknek csak az elnöki szék volt a fontos és nem az elnökséggel járó feladathalmaz és az ahhoz kapcsolódó munka.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
A Sakkolimpián a csapatgyőzelem a „perdöntő”, ha az egyik csapat mind a 11 fordulóban nyer 2.5-1.5-re, akkor szerez 22 csapatpontot és 27.5 játszmapontot. Ha a másik csapat győz 10x 4-0-ra és egyszer 2-2-es döntetlent játszik akkor szerez 21 csapatpontot és 42 játszmapontot. Az első csapat lesz az első, a másik a második, hiába szerzett 14.5 játszmaponttal többet.
Sakkbaráti üdvözlettel: Balogh Sándor

Platini 2012.08.30. 09:10:56

Koszonom a kimerito valaszt.

En nem nagyon szeretnek ilyen politikai vitaba belemenni. Azt gondolom, hogy egy elnok attol meg vegezheti jol a munkajat ha kozben partkatona is.

De visszaterve az eredeti kerdeshez sztem inkab a szovetsegi kapitany felelosege, hogy ki van a keretben.
Ha csak az ELO pontszamokat veszi figyelembe es nem a format akkor nincs szukseg szov. kap.ra mert azt en is megtudnam csinalni, annak ellenere, hogy nem vagyok szakerto.

Annelkul, hogy bantanam a magyar sakkozokat, (en is sakkoztam bar nem ertem el nagy sikereket tudom, hogy mennyi munka abban, hogy valaki odaig elerjen ahol Almasi van) itt is figyelembe kellene venni az aktualis format es nemcsak az ELO pontokat.
süti beállítások módosítása