... valamikor hajdanán emberek százezrei dolgoztak. A rendszerváltás előtt az élelmiszeripar bőven adott munkát az alapanyag előállító és a "kiszolgáló" ágazatoknak. Embermilliókat juttatott megélhetéshez és jobbléthez.

Ma ezek a gyárak, az UNIÓ elfekvőosztályán agonizálnak, vagy elnyelte őket annak a temetője.

No de térjünk vissza a mai nyomorúságból a szebb időkbe.

A gyárakban sakkbajnokságokat is rendeztek, s a gyári csapatok, városi és megyei bajnokságokon találtak versenyalkalomra.

A DEKÓ bajnokságán  játszott a számviteli osztályvezető Bakura Jenő, a jogi osztály vezetője, Dr Csohány László, a közgazdasági osztályról az orosz matematika zseni és az orosz sakkiskolában nevelkedett, ma IM Jevgenyij Boguszlavszkij, Katona József és Katona János, a Baross Gábor szakmunkásképzőből - Mátyás Tibor tanár úr diákjai - Szegedi Feri, Polgár Tibi.... a kis Rezes Gabi. Utóbbi a gyárban dolgozó Anyukája révén sakkozott velünk.

Segédmunkások, szakmunkások, diákok és értelmiségiek, amatőrök és igazolt versenyzők küzdöttek a bajnoki címért.

A bajnoki címet mindig én szereztem meg, még akkor is, amikor Zsenya - Jevgenyij Boguszlavszkij -  nálunk dolgozott.

Nézzük a partit, amely döntött az elsőségről.

Szerző: Sakk-mester  2012.10.05. 12:12 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása