B Csaba Kínában.jpgBalogh Csaba nagymesterre ferde-szemmel néznek néhány napig. Csaba ugyanis a kínai sakkcsapatbajnokságban szerepel egyedüli magyarként. A nagy távolság ellenére Csabi mégsem érezheti magát idegen környezetben, hisz a kínai olcsó árú dömpingáruk - talán ott óhazájukban ráköszönnek s hazai hangulatot teremtenek az európai vándor számára - elárasztották szép hazánkat is, elsöpörve a magyar könnyűipart, a ruha a szövő és a cipőgyárakat.

 

BSblg1_1.jpgA karvalytőke könyörtelenül szedi áldozatait. Az olcsó kínai munkaerővel termelt áruáradat magyar családok százezreit taszította létbizonytalanságba, a kilátástalan munkanélküli sorsba. A tehetséges fiatalokat kényszeríti a hon elhagyására. Természetesen a karvalytőke ténykedése nem csak magyar átok, szenved tőle egész Európa, de főként UNIÓ szegényházába tartozó kis országokat sújtja leginkább iparuk és mezőgazdaságuk bezúzása s annak megtagadása, hogy országuk népének nem állíthatják elő a termelői adottságaiknak megfelelő fogyasztási cikkeket sem. Mennyivel racionálisabb lenne támogatni a hazai termelést - fenn tartva így a munkaakarást, a szorgalmat, a kreativitást - mint finanszírozni a munkanélküliséget, az igazi munkát megcsúfoló közmunkát, azaz a tespedtséget, a letargiát.

Be kell látni végre, hogy fel kell hagyni a meddő, improduktív beruházásokkal, amiknek későbbi fenntartására képtelenek az eladósodott államok és önkormányzatok - ezek amúgy is csupán a cirkuszt adják a népnek, ám a kenyér ezerszer fontosabb volna.

Ne dobjon már egyetlen hazánkfia se hátast örömében az uniós pénzek láttán, mert a medence száraz...

Az a pénz nem más, mint némi jóvátétel az ország kifosztásáért. Ekkora tarolást a tatárok sem végeztek.

A dollárból és euróból font rabláncon ma is elhurcolják legjobbjainkat. Mi marad itt, mi maradt itt? Nézz szét, add meg Te a választ.

A fentiekben megírtam a következő évtizedek kormányprogramjának vezérfonalát! Ez a "fonál" nem csak Magyarországé, hanem Európa minden országáé, azaz Európáé.

 

Sok szerencsét! Jó játékot! Hajrá Csaba!

| 1 ||Chinese Chess League 2012 Board 1-10 LIVE | | 2 | Chinese Chess League 2012 Board 11-20 LIVE |

Szerző: Sakk-mester  2012.10.09. 07:06 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása