A világ egyik leghíresebb ügynöksége, a New York-i Pentagram öltözteti új ruhába a Sakk Világbajnokságot és az azt rendező World Chess-t, miután a jogokat tavaly megvásárló amerikai üzletember, Andrew Paulson úgy látja: a rendezvényre igencsak ráfér a megújulás. Az új logó ezt a dinamizmust tükrözi: egyfajta op-art műalkotásként kilép a sakktábla két dimenziójából.

A World Chess Championship rendezvényei a hetvenes években élték fénykorukat, amikor világszerte milliók izgultál végig Bobby Fischer és Borizs Szpasszkij összecsapásait. Paulson, akit nemcsak az Egyesült Államokban, de Oroszországban is sikeres befektetőként tartanak számon, 2012-ben alapított cégével tizenegy évre nyerte el a világbajnokságok rendezési jogát, és szeretné újra régi fényében látni a rendezvényt. A tervek szerint a fokozott televíziós és interaktív tartalmakhoz készült az új arculat.

A World Chess Championship új arculata - Kép © Pentagram

A logó, amely a Pentagramnál dolgozó John Rushworth munkája, a háromdimenziós tér illúzióját keltő fekete-fehér ábra, voltaképp egy térbe fordított sakktábla. A kampányt a Pentagram, amely Paulson cégének a World Chess nevet javasolta, a „The best mind wins” jelmondat köré építette fel. Az egyes összecsapásoknak, amelyeknek különböző világvárosok adnak helyszínt, önálló arculat készül, egy-egy sikeres és közismert grafikus munkájaként.

A World Chess Championship új arculata - Kép © Pentagram

A World Chess Championship új arculata - Kép © Pentagram

Ezek közül elsőként a World Chess London Grand Prix kampánya mutatkozott be, ehhez Rushworth tervezte a két, szembeforduló huszárbábut ábrázoló plakátot. A játék helyszínét ugyancsak újragondolták, a cél az volt, hogy hangulatában inkább egy dolgozószobára, semmint egy rendezvényhelyszínre emlékeztessen. A dupla sakkasztalokat ugyancsak a Pentagram munkatása, Daniel Weil tervezte.

Szerző: Sakk-mester  2012.11.04. 05:04 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása