121m.jpgPos435.jpgPos436.jpgPos437.jpgMatt három lépésben.

Kell egy bizonyos értelmi szintre jutnod ahhoz, hogy értsd, megértsd a másik embert. Ugyan így kell ez a szint a sakkhoz is, mert a sakk nem egy objektív külön világ, minden feladat mögött ott van az ember, ott lángol, vagy pislákol a szelleme. Szépségét csak értő elme fedezheti fel. Ehhez a szépséghez nem elég a szem - a legtöbb sportág "élvezéséhez" némi szabály értése mellett bőven elegendő - több kell az értelem, közel kell lenned ahhoz az értelmi szinthez amin a produkció alkotói vannak, hogy láthasd, gyönyörködhess a szellem parádéjában.

Tanítványaimmal együtt jobban szeretjük ezeket az életszerű. életszagú eleven feladatokat megoldani, mint a kémcsőbe zárt, labortisztaságúakat.

Szerző: Sakk-mester  2012.11.07. 07:11 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása