Pos531.jpgBSblg1_2.jpgHa ránézel a táblára azt látod, hogy sötétnek gyalog előnye van. A lényeget, a valóságot ez a lényegesnek tűnő lényegtelenség nem érinti. A lényeget tekintve ez csupán látszat. Való az amit látsz - ennyit látsz a futball meccsen is - mégis csupán illúziója annak, hogy sötét jobban áll. Mert ahol szellem van, ott nem anyagban mérnek!

Hasonló illúzióban élnek azok is akik a neten abban a hitben klikkelgetnek a Carlsen - Világ meccsen, hogy ők játszanak a világ legjobb sakkozójával. Holott ők csak  a meghívott három nagymester lépései közül választanak blindre, mivel ahhoz a gondolati szinthez az ő elméjüknek köze sincsen.

S kik szavaznak, kik hisznek a szavazás erejében? 

Az illúzió olyan babaágy, melyben magad ringatod el, s ahol virágmintás párnára hajtott fejed felett rózsaszín álmok lebegnek.

Ilyen "babaágyas" állapotodban hiszed el, hogy létezik demokrácia, a politikai választásokra azért kerül sor, hogy neked jobb legyen, s az áruházak polcairól te választasz terméket.

Még tetszik is neked az a nagy bőség amely polcokat rogyasztja, holott csupán az van ott, amit meg kell venned, az van amit neked szántak.

Szerző: Sakk-mester  2012.11.25. 11:14 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása