opening-ceremony-Tata-Steel-500x215.jpg

Leko.jpg

Hajrá Magyarok!

 

"Az ellenfelek tisztában vannak a korábbi sikereimmel, de ahogy Dortmundban sem számított, úgy itt sem mérvadó, ki mit ért el évekkel ezelőtt. A szupertornák jelentik az igazi terepet számomra, hiszen a versenymentes időszakom után azzal a szándékkal vágtam újra bele, hogy a legjobbakat üldözzem. Akkor élvezem igazán a sakkot, ha a top tízes riválisokat nyomás alá tudom helyezni.”

„Az Élő-pontszámok alapján 2735-tel papíron csak a nyolcadik vagyok a sorban, de nem csupán a pontok és a helyezések számítanak. Ha felülmúlom önmagam, az előzetesen esélyesebbnek tartott ellenlábasokat is meglephetem. Rapport Richárd teljesítményét is nyomon követem majd, bízom benne, hogy el tudja viselni a fokozott nyomást, és kitűnhet a teljesítményével a B-csoportban.”

Péter a győzelem kapujában -

Ti, akik szeretitek és tisztelitek őt, most szurkoljatok neki!

5a.jpg

Péter ma - 01.17. - megszerezte első győzelmét és az előkelő 5. helyre lépett elő.

A mai nap, magyar-napként írja be magát az idei verseny történetébe.

 

Gratulálunk! Hajrá Peti!

 

Ma - 01.18. - az Örmény- Magyar rangadón túl két nagy derbi lesz; A Caruana - Karjakin és az indiai párharc; Harikrishna - Anand. "Kötelező" győzelmet várunk Carlsentől - Szokolov és Giritől - Hou Yifan ellen, ugyancsak nyerőeséllyel ül asztalhoz Nakamura - Lamival és Wang Hao - Van Wely Loekkel szemben.

Borulnak a papírformák, a rendezők nagy örömére taktikai küzdelemben Wely legyőzte az esélyesebb Wangot. Várhatóan a rendezők szemére könnyet is szül ez a mai nap, Giri a vesztés küszöbén áll Yifan Kisasszonnyal szemben. Valljuk meg férfiasan Peti vereségét követően a mi lelkünk is borongós lett.

 Carlsen elleste Balogh Csabi tegnapi - 01.18. - játékmódját - lásd: Osztrák Bundeszliga - , Peti jól oldatta meg eddig a megnyitást.

Kaszparov azt mondta róla, ha nem akar nyerni csak remire hajt, szinte lehetetlen megverni.

Vajon remire, vagy győzelemre hajt-e Carlsen ellen Lékó...

A kérdés már nem kérdés, Peti győzelemre hajt és az egész partiban roppant magabiztos.

A "ki a jobb" felvetésre egyértelmű lenne a kórus válasza: Lékó

Legalábbis a jelen játszmában egyértelműen.

Akkor is ő a jobb, ha mégis döntetlen lesz az eredmény, hisz ezért a remiért Carlsennek kell kapaszkodnia.

Carlsen kapaszkodott és elérte a fél pontot...

A világbajnoktól szerzett fél pont jó eredmény, holnap viszont sötéttel is nyerni kell(ene) Petinek, de legalább 100-at lépni a táblázat végén tanyázó Szokolov ellen.

Carlsen elszakadt a mezőnytől, Anandhoz társak szegődtek, Peti mai - 01. 23. - győzelmével előbbre lépett. Holnap - 01. 24. - csend honol a wijk aan zee-i arénában, az utolsó három menetre készülnek fel a szellem gladiátorai.

Péter előbb Van Wely Loekkel, majd Karjakinnal küzd meg a világos tábort vezetve, legvégül sötéttel játszik Hou Yifan Kisasszonnyal.

Szép volt Peti!

 

Live chess broadcast powered by ChessBomb and Chessdom

Szerző: Sakk-mester  2013.01.27. 17:35 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása