Pos730.jpg

Elárulom előre, hogy segíteni fogok a továbbhaladásban. Ezért, ha adsz magadra s szeretnéd a jó lépéseket megtalálni, akkor ne nézz a bejegyzés szövegére addig, míg nem elemezted alaposan az állást és nem döntöttél egy lépés, egy folytatás mellett.

Világos legjobb lépése lead hét lépéslehetőséget, az ellenféltől elvesz ötöt és megnöveli egyik tisztjének lépéslehetőségét ötről 11-re.

Következett világos legjobb lépése a Fxc8!.

Sötét a h bástyával ütött vissza amire jött a Bf7 lépés ami elvileg is igazolható. A bástyák jók a nyílt vonalon és a hetedik soron. Ez esetben is a sötét király felé kacsingat a világos bástya, miközben zaklatásnak teszi ki a g7 gyalogot.

Sötét a látványos de bűn-rossz lépésével igyekszik zavart kelteni, ám világos mintha tudomást sem venne bástyájának megtámadásáról... keresd csak meg nyugodtan a válaszlépésed, várok még rád egy keveset.

Balint Kupa.jpgAddig míg keresed megosztom veled, hogy ebben a játszmában Varga Bálint tanítványom volt a tanácskozótársam és Bálint hamar meglátta az egyetlen kimagaslóan jó lépést a Ha4+-ot.

Sötét lecsapta a bátor huszárt, majd miután visszaütöttünk a vezérünkkel megörült az árván maradt f7 bástyánknak, amire mi inkább azt mondanánk, hogy saját kardjába dőlt... mert arra... Igen, örülök annak, hogy te is rögtön megláttad.

Szerző: Sakk-mester  2013.03.02. 19:30 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása