Pos755.jpg

Könnyű eltévedni, jó tervet találni a hasonló állásokban. A világossal játszót zavarhatta, hogy sötét uralmat szerzett a nyílt c-vonalon, ezért az a stratégiai elképzelése támadt, hogy visszaszerzi azt. Ehhez az elképzeléshez el kellett mozdítania a futót c1-ről. Meglépte a Fe3-at.

Kényes lépés. Miért is?

Sötét Vc2 lépésével a második sor elfoglalására hajt. nem megy a Bfe1, ami védené a vezért és a vezércserét követően fennhatósága alatt tartaná a második sort. Miért nem megy?

Világos jobbat nem látva, leütött c2-re, amire a sötét bástya megjelent  a második soron, hozva magával egy nyilvánvaló fenyegetést. Oly kitartóan és mereven figyelte a b2 gyalogot, hogy az megmozdult és ráugrott a b4 mezőre. Ő megmenekült, ám a játszma elveszett. Jegyezd le hogyan.

Szerző: Sakk-mester  2013.03.13. 08:21 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása