London_chess_620.jpg

tábl.jpg

Round 7 23/03/13
Magnus Carlsen - Teimour Radjabov
Levon Aronian - Alexander Grischuk
Boris Gelfand - Vladimir Kramnik
Vassily Ivanchuk - Peter Svidler

Carlsen.jpg

Elkényeztet minket a világbajnok-jelöltek versenye. Már a szerdai négy remi során is pattanásig feszültek az idegek. Kramnyik és Ivancsuk leckéztette a főesélyeseket.

Ha az előnyösebb állások mögé átlehetett volna ültetni a szorongatottakat, Aronyant és Carlsent, akkor valószínűleg nem ússzák meg remivel a gyengébben állók.

Tegnap - csütörtökön - a szerdai védekezés virtuózai kezdeményezésben, manőverezésben, ellentámadásban alakítottak nagyot.

Radzsabov és az élen állók nyomában lihegő Szvidler lett a kárvallottja Aronyan és Carlsen nagy formájának.

Aronyan_1.jpg

 

Még a verseny felénél sem tartunk, ám ők ketten máris elhúztak a mezőnytől.

Eddigi eredményükkel egyértelműsítették nem csupán a sakkrajongók, hanem a verseny résztvevői számára is, hogy csupán ők ketten esélyesei a világbajnok-jelölti címnek.

A többiek harcoljanak az élőpontokért, a helyezésekért és az azzal járó lóvéért.

A versenynek még a felén sem vagyunk túl, korai lenne eredményt hirdetni.

Hiszem, hogy a továbbiakban is izgalmas, érdekes, feszültséggel teli játszmáknak és egy nagy versenyfutásnak  lehetünk a szemlélői.

Szerző: Sakk-mester  2013.03.22. 17:15 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása