Pos844_1.jpg

Pos845.jpgPos846.jpgA feladatok nem nehezek, ha nem nehezek,  akkor miért szólnak a haladókhoz is...

Joggal teheted fel a kérdést.

A magyarázatom miatt  lesznek nehezek.

Annyira egyértelműek és szépek a megoldások, annyira logikusak, hogy magával ránt minket a rutinunk, a  beidegződésünk, s poros gondolataink nem hagynak szabadulni a megcsontosodott látásmódtól.

Gondolatainkat frissíteni kell, lerázni róla a port és a pókhálót.

Egyébként az élet minden területén felfedezhetjük maradi látásmódunkat.

Mielőtt a fiatalok bőszen bólogatnak és azt hiszik, hogy e módi csupán az "öregekre" vonatkozik,  s ők mentesek az avit gondolkodástól, ki kell ábrándítanom őket.

Örökletes betegség ez, korról-korra jár.

Ilyen például a kritikai észrevételekkel szembeni berzenkedés, a hatalmon lévő, az erősebb megtorolja a gyengébb, vagy a gyengébbnek vélt hangadását, elégedetlenségét.

Holott a haladás motorja lenne a hibáinkkal való szembenézés, azok kijavítása.

De nem így megy ez, az ember emberből van és sok hitványság gyűlik össze benne. Minél fentebb húzza magát a ranglétrán annál inkább válik öntelt hólyaggá, aki azt hiszi magáról, ő mindent tud, csak az ő meglátása a jó.

Gyermekemnek mindig azt mondtam, hogy amire kérlek hitem és tudásom szerint a javadat szolgálja, ám nem biztos, hogy így lesz, lehet, hogy az általam ajánlott út lesz a Te számodra a legrögösebb.

Nem kell elfogadnod a tanácsom, csupán arra kérlek, fontold meg, gondold át, s tudd a döntés felelőssége a tied.

Már megint elkanyarodtunk az élet felé...

Gyerünk vissza a sakktáblához.

Jegyezd le, hogy a feladatok megoldása során melyik megoldás "ugrik be" elsőként, azután még egyszer kutakodj a legjobb megoldás után.

Ha jó munkát végzel mind a három feladatnál két megoldásra lelsz.

Szerző: Sakk-mester  2013.04.12. 20:30 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása