Találkozhattok személyesen is Nickkel

 

Debrecenben, 2013.04.20-án.

 

Bővebb infó: nemadomfel.hu

 

Köszönöm az információt!

 

Drága Barátaim!

Nem öncélúan tettem fel ezt a videót a blogomra, a blogunkra.

Nick ékesen bizonyítja mindannyiónknak, hogy akarat és elszántság nélkül semmire sem jutunk, hogy " Munka, szorgalom, akarat és elszántság nélkül, mit sem ér a tehetség!". Akarat és elszántság kell ahhoz, hogy dolgozz, munkát végezz önmagadtól, önmagadért. Láttad, ahogy a felülést - ez az Ő felállása -  100-szor 1000-szer megpróbálta, mert nem akart lenn maradni.

Te mit teszel meg magadtól, a magad akaratából azon túl ami a kényelmedet, az élvezetedet szolgálja?

Bizony, csak muszájból dolgozol, azért tanulsz mert számonkérnek másnap, s ha nem jól teljesítesz elmarasztalnak. Mert messze vagy még Nicktől s mindazoktól kik a maguk akaratából és elszántságából teszik a dolgukat. Cselekvésed motivációja nem más mint az idomítás kelléke, a szidás elkerülése és az elismerés a dícséret bezsebelése, lihegés a jutalomfalatért.

Nézzük, hol vesztegelszl te, mily mélyen van a te önbecsülésed, hol milyen mélységben szunnyad az akaratod, az elszántságod, ami kellene ahhoz, hogy ne mások bírjanak munkavégzésre, ha nem te bírd rá arra önmagad és eljuss oda, hogy magadnak akarj megfelelni, ne másoknak, és eljuss oda, hogy többet teljesíts, mint amit elvárnak tőled, nos, e pillanattól lépsz át a(z) ingyenélő "here" vonalán, e pillanattól leszel Ember az én szememben.

Te ne azért dolgozz, hogy nekem megfelelj, hanem azért, mert magadnak akarsz megfelelni! 

A munkába belefáradsz, a munka büdös, izzadtságszagú leszel tőle... inkább mégis el kéne kerülni s hallgatni a szidást, a semmittevés "öröme" ennél többet is megér.

Van-e más, van-e alternatívája a munkának, kérdezed...

A munka helyett választhatod a kényelmet, a punnyadtságot, a parazita életmódot, ahol csak kapni akarsz de a javakért önszántadból dolgozni nem... választhatod ezt az életutat is, ám akkor gyenge maradsz, gyökértelen és "könnyű", elfúj az Élet szele, mint magok közül az értéktelen léhát fújja a szél... 

Szerző: Sakk-mester  2013.04.20. 06:44 3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szelidi 2012.06.01. 12:58:57

"Ami intellektuálisan lenyűgöz bennünket és betölti a szívünket, azt következetesen folytatni fogjuk"
Üdv. mindenkinek! Derűsebb napot!

Sakk-mester 2012.06.16. 08:18:46

A szép, a szemet-lelket gyönyörködtető, az "adó", a gazdagító élmények, partik, lépések, "átjárnak" bennünket,többé tesznek minket, akarva-akaratlan megmaradnak örökké szívünkben és elménkben.
Köszönöm észrevételed.
Sakkbaráti üdvözlettel: Balogh Sándor

szelidi 2013.04.09. 09:55:36

Találkozhattok személyesen is Nickkel Debrecenben, 2013.04.20-án.
Bővebb infó: nemadomfel.hu
süti beállítások módosítása