A jelen, de főként a jövő követelménye a nyelvismeret, a fejlett gondolkodó és alkalmazkodó képesség.

A jövő embere 3-4 nyelven ért és beszél, gondolkodóképessége messze felülmúlja a jelen iskolai követelményeket és a változáshoz való rugalmas alkalmazkodó képessége, megoldáskeresése, alternatívákban való gondolkodása és helyes döntéskészsége a tömegek fölé emelik.

Akik nem látják ezt a jövőképet, vagy látják, de nem tesznek azért, hogy gyermekük megfeleljen a kor kihívásának, azok "elvermelik" a társadalom mély rétegeibe ivadékukat.

Nem csupán sok ezer-tízezer gyermek vész így el, hanem e felismeréssel nem rendelkező nemzetek süllyednek egyre mélyebbre, rohannak a nemzethalálba.

Nem elég, sőt kimondottan káros csupán a hátrányos helyzetben lévőkre koncentrálni. Vétek, sőt bűn a tehetségesektől elfordulni, hisz ők lehetnek a nemzet pillérei. Mit látok, mi a valóság?

A tehetséges gyermekeket szüleikre, a szüleiket pedig magukra hagyja a társadalom.

Nem csupán az a szégyen, hogy egyre több ember él nyomorban, hanem az is szégyen, hogy  tehetségek vesznek el támogatottság híján.

--------------------------------------------

E játszma illusztrációja a szokatlanhoz, az ismeretlenhez, a máshoz való alkalmazkodáshoz, ahhoz, hogy ismereteidet tudd átváltani a váratlan helyzet megoldásához.

Ha jól reagálsz, ha jó döntéseket hozol, ha a sablonon túl is látsz, akkor kezelni tudod az addig ismeretlent is. Már a 13. lépés után nyerőhelyzetbe került világos. A te dolgod innen annyi, hogy realizáld az elért előnyt.

Folytasd a játszmát s jegyezd le mire jutottál.

Szerző: Sakk-mester  2013.05.12. 10:27 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása