Pos971.jpgPos972.jpg

Témánk változatlanul a védőfigura ellehetetlenítése, elterelése, megsemmisítése.

A középhaladói feladatokba belekukkanthattok lentről - kezdők - és fentről - haladók - egyaránt.

A kicsik számára hatalmas szellemi kihívást jelentenek a feladatok, míg a nagyok laza skálázásként, ismétlésként élik meg azok megoldását.

Ha könnyedén felismered és tudatosan figyeled a védő és a védett figurák helyzetét, akkor állásértékeléseid során soha nem hagyod ki ezen szituáció vizsgálatát.

Ha jól helyezed el a tisztjeidet azok meghálálják gondosságod - ezt nevezzük stratégiának, hadászatnak - és a közelharcban - taktika, kombináció, harcászat - jobb pozícióikat kamatoztatva felülkerekednek hátrányos helyzetű társaikkal szemben.

Erről szól az élet, a szülő gyermeke taníttatásával, képzésével - jó stratégiájával - helyzetbe hozza gyermekét, aki az élet harcmezején győzelmi eséllyel küzd meg a képzetlenebbekkel.

Mindkét állásban világos lép és nyer.

Jegyezd le a megoldásokat.

Szerző: Sakk-mester  2013.05.26. 09:02 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása