Pos982.jpgPos983.jpgPos984.jpgPos985.jpg

A szorult helyzetben lévő figurák kihasználása, "levadászása" a témánk.

Ez a helyzet lehet a legismerősebb számodra, hisz az élet körülötted másról sem szól, mint a szorult helyzetben lévők nyomorgatásáról, "levadászásáról", tönkretételéről.

Ekként vadásznak a nagyvadak s így sakkozol te is.

Ám míg a vadvilágban és a sakkban szemtől szembe áll üldöző az üldözöttel, addig az "emberiben" dominál az aljasság a Fair Play -vel szemben.

Megtéveszt hazug ígéretekkel, zsarol, kést nyom a torkodhoz, fegyverrel és - vagy pénzzel kirabol, szolgájává nyomorít.

Teszi ezt fentről a magas IQ-s, a társadalom elitjeként szellemi erőfölényével és teszi a társadalom aljadéka, útszéli briganti módon.

A törvény, amit azért hoztak, hogy tűrni köteles légy kifosztásod, ezeket nem éri el.

Az egyik náció törvények feletti, a másikat a törvény nem érinti, hisz a börtön számukra nem más, mint szakmájuk szabadegyeteme és kondicionáló terme.

----------------------

Térjünk vissza a sakkra.

Ugye ebben a játékban egyértelmű, hogy mikor leülünk egymással szemben "játszani", a játékunk a győzelemről szól, bevallottan arról, hogy mind a ketten győzni akarunk, a másik legyőzésére törekszünk.

Tehát nem kell szégyent éreznünk győzelmi próbálkozásaink miatt. Az egyik ilyen próbálkozás a szorult helyzetben lévő figura elfogása.

Ez a feladatod, a módszered, hogy előbb felfedezed a "lépni képtelen" bábukat, majd megszervezed elejtésüket, elfogásukat.

Jegyezd le, hogyan sikerült.

Szerző: Sakk-mester  2013.05.31. 08:52 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása