Pos1067.jpgPos1068.jpg

Kezdő, kevésbé gyakorlott sakkozó korunkban egyik legféltettebb táblakincsünk a vezérünk.

Ekkor még ritkán gondolunk annak beáldozására és kisebb figyelmet fordítunk arra, hogy ellenfelünk azt beáldozza.

A sakkozók egyik legfőbb erénye az előrelátás, az alkalmazkodó képesség a folytonos változáshoz.

-----------------------------

Azt kérdezed, hogy így vannak-e ezzel az Életben is....

Sajnos a többség nem. Ott más hatások is érik. A táblán a tisztességes bábuk vannak, az életben a haszonleső, megtévesztő, aljasságra hajlamos emberek.

A figurák nem beszélik tele a fejét kiváló hitellehetőségekkel, nem ajánlanak, nem reklámoznak bóvlilépést, s nem lógatják a szájába hiteltelen ígéretekkel a mézesmadzagot, mint a politikusok.

--------------------------

A táblán a te szellemed az úr.

Ha a legértékesebb figurád, a vezéred nem tud lépni sehova, akkor hiába számolod össze a táblán lévő bábuid értékét, az nem mond semmit, nem mondja meg a valót, csak rögzít egy statikus állapotot.

A tisztjeid ereje a lépéslehetőségeikben rejlik.

----------------------------

Meséim olvasását követően sakkoz is egy keveset. Vezesd győzelemre mindkét diagramból a világos sereget. S ha megmutatod Édesapádnak a jó megfejtéseket; meglásd: vállon vereget, nem küld az egérlyuk elé, hogy fogjál vacsorára magadnak egy egeret!:-)

Jegyezd le a megoldásokat.

Szerző: Sakk-mester  2013.07.16. 11:17 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása