Sokan szeretnének sztárrá, csillaggá válni.

A sakk egén - ha tetszik, ha nem - csak kemény kitartó munkával lehet magukat csillaggá formázni még a tehetséggel megáldottaknak is.

Azzal, hogy önreklámozásba kezdett s feltűnt a bulvármédiában, még egyetlen sakkozó sem vált világsztárrá.

Az a kijelentés pedig, hogy saját sportágamban lévők elismerése mit sem számít, kiveri a biztosítékot a "szakmához értőkben". Mondhatnám azt is, hogy ennél nagyobb marhaságot csak a hozzá nem értők  mondanak. Hisz mi sem számít jobban, mint a szakmabeliek csettintése egy-egy nagyszerű eredményt követően.

Úgy van ez, mint az iskolában. Az igazán okos gyerek tudását az osztálytársak is megsüvegelik, s ezzel kitüntetik a többi kitűnőtanuló közül. Többet ér ez, mint az igazgató, vagy a tantestület dicsérete.

Mert míg az előbbi csak a tudásnak szól, az utóbbi lehet az igazgató, a tantestület hálája a "pozícióban lévő" családfő felé.

Szerző: Sakk-mester  2013.07.21. 11:54 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása