A tanácskozók színt vallanak, számot adnak tudásukról minden egyes lépés ajánlásával. A sakkprogramokba nincs beépítve a tekintélyelv. Ők fittyet hánynak a címre, a rangra, a jelenlegi és a valamikori értékszámra.

BSKori2.jpg

Tréner és tanítványa együtt tesz vizsgát a tanácskozási játszmákban. Bizony a tanítvány érdeklődve várja a gép ítéletét mestere lépésjelöltje felett. Hiszem, hogy ez a gondolatcserélő, gondolatmegosztó játékmód nagyban segíti az ifjújátékosok látásmódjának fejlődését.

Bár 10 perces gondolkodási idejű volt a játszmánk, így a csevejre túl sok idő nem jutott, azért mi is elmerengtünk a 9.-, f6! lépésen, az a6-b5-Ba7-Bf7 figuraelrendezésen, azon, hogy a 20. lépésben merről fenyegessen behatolással a lovunk; c4-ről, vagy g4-ről.

Egyértelműen és egyhangúan értékeltük komoly rontásnak világos 23.dxc5 lépését, amit a program vissza is igazolt. A 26. lépésben lényegesen jobbnak találtuk a bxc4 ütést a dxc4-nél, ugyancsak nagy egyetértésben és győzelmünk biztos tudatában léptük meg a 30.- d4!-et.

Szerző: Sakk-mester  2013.08.05. 16:13 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása