BSblg1_2_2.jpgOlvasom a Magyar Sakkvilágban a 2662 élőpontos GM Negi Parimarjan blog-bejegyzését. "Élvezhetném a győzelmet, ha nem mutatná meg a "gép", hogy úgy játszottam mint egy pancser." Mit mondjunk mi amatőrök Kedves Negi nagymester :-)

Tudod Negi és tudjátok Kedves Olvasóim, ha nem törekszetek a tökéletességre, akkor még elégedettek is lehettek magatokkal.

Tudjátok Barátaim, ha tökéletlenségünk okán, nem merünk kilépni az utcára, félünk megszólalni, véleményt alkotni, akkor előbb-utóbb eljutunk oda, hogy még félni sem merünk!

Én kiteszem elétek amire a szellemem képes, tudom, ti is tudjátok, hogy ez nem a világelső Carlsen, és nem a világbajnok Anand, sem a szupernagymesterek, de még csak az IM-ek szintjéhez sem mérhető. Mégis megeshet, hogy örömöt lelsz benne, mert közel van a te szintedhez, ezért érthetőbb számodra, mint a 2700 felettiek alkotása.

Nem kell mindenkinek a világ legmagasabb hegycsúcsait megmászni, egy egyszerű hegyi séta is okozhat örömet, ha fogékony vagy az örömökre. Ehhez viszont tudni kell elfogadni, szeretni magad olyannak, amilyen vagy. Hidd el, mások számára is szerethető vagy!

11. Hxe4! hát persze, hogy a huszárral ütök, a futó fürgébb, mozgékonyabb és a huszárnak amúgy sincs pont a sötét király közelében.

14.g5 Iparkodni kell, nyomni a szurony hegyét előre.

16.Vg4 helyett a gép a Vh6-ot ajánlja.

17.Vg3 erre a lépésre ráértem volna akkor is, ha sötét leütötte az e5 gyalogomat.

22.- Fb5 ... hoppá, mattra állít... azért az szép, hogy a halálárnyékában lévő - egylépéses mattal fenyegetett -  világos nem védekezik, hanem útra kel és öt lépés után ő ad mattot.

Még voltam annyi időm az 5 perces villámpartiból, hogy megtaláljam a kényszerítőn matthoz vezető folytatást.

Ezzel már a gép sem kekeckedett.

Hagytam neked is örömöt. Más út is vezet a matthoz, nem csak a gxf8H+, azt megtalálni a feladatod.

Ha megvan, jegyezd le.

Szerző: Sakk-mester  2013.09.18. 18:56 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása