001a.jpg

... hogy egy nádudvari kisfiú - akivel ki más, mint Baranyai Anti bácsi szerettette meg a sakkot - Kovács Lalka ilyen csibészesen boldog mosollyal fogadta az eredményére és sikerére büszke edzője gratulációját. A miskolci Egyetemváros sportcsarnokában elért sikerével jutott ki az ausztriai Mureckbe a korcsoportos Európai Uniós bajnokságra, ahol meg sem állt az osztott II-III. helyezésig, amivel a magyar delegáció legeredményesebb résztvevője lett.

Mureck.jpg

Azt ígértem Lalkának, ha öt fordulóból meglesz a 4 pontja, utána megyek és a helyszínen szorítok a sikeréért. Apukája szinte biztosra vette, hogy nem találkozunk az Osztrák kisvárosban.

 

 

 

 

 

A sors és Lalka azt akarta, hogy mégis... a negyedik forduló után tárcsázták a számom; Sanyi indulhatsz, megvan a 4 pont. Holnapután ott leszek, keressetek egy szobát nekem... mondtam... 

graz16.jpg

  

  

Azután már együtt ugrottunk át Graz-ba fagylaltozni a családdal...

 

    

Maribor.jpg

 

 

 

...majd Lacival a tesóval - aki annak idején kiremizte a kis Rapportot és majdnem elkapta Szabó Krisztiánt - Mariborba egy komolyabb koktélt elfogyasztani az Öcsi mutatkozó sikerére.

A  koktélozás, kávézás és városnézés után Pichán - hű de büdös volt, kerüljétek el ha lehet - át visszatértünk szálláshelyünkre.

Lalkát - Kovács Lajost - tartottam a megye legtehetségesebb és legtöbbre hivatott ifjú sakkozójának. Hittem, hogy 18 éves korára mester lesz. Az idén már a 20 évébe jár, még adós az eredménnyel, a címmel.

Remélem nem sokáig.

Lalka.jpg

Szerző: Sakk-mester  2013.09.25. 05:44 1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lali94 · http://gek-szie.ucoz.com 2013.09.25. 11:01:56

Köszönöm szépen a dicsérő szavakat. Sajnos nem jött össze 18 éves koromra. S nem tudom, hogy mikorra lesz elérhető, mert most az első az iskola.
Sajnos a kettő nem megy együtt.
süti beállítások módosítása