show_image_Bn320x180.jpg

AK.jpgАлина Кашлинская - чемпионка России до 20 лет

JB.jpg

Juhász Barbara

 World Junior Chess Championships 2013 for boys & girls under 20 will be held in Kocaeli, Turkey, from 12th September (arrival) to 27th September (departure) 2013.

2magyar_zaszlo_a_1.gif

Hajrá Magyarok!

 

Írnék én örömmel méltatást a magyar ifjak szerepléséről, de nem tudok.

Hogyan is lehetne, amikor a IV. forduló után a legjobb teljesítményt nyújtó Juhász Barbara nyolc hellyel áll lentebb mint a rajtlistán. A fiúk mintha becsődöltek volna, 22 - 27 hellyel tanyáznak lentebb rajtlistás pozícióiknál.

Megállapíthatjuk, hogy egyelőre méltatlan a szereplésük a dicsőséges magyar hagyományokhoz.

Tudjuk, hogy a versenynek még nincs vége, sőt azt is sejtjük, hogy az V. fordulóban előre lépnek, hisz Gábornak egy közel 500 , Kendének közel 300, Barbarának közel 60 élőponttal alacsonyabban jegyzett versenyzővel lesz dolga.

Kezdenek röhejessé válni az ifjúsági korosztályos és junior FIDE Világ és Európa bajnokságok. Sajnálatos, hogy ez a tény nem szúrja a szemét sem a szakszövetségeknek, sem a kontinensek szövetségei, sem a FIDE vezetőinek.

Mi köze a sakkhoz annak a produkciónak, amelyben egy 2600-as versenyző egy nála EZER ponttal alacsonyabbal játszik? Jobb helyeken még szimultánban sem ültetik egymással szembe őket.

Ha így haladunk, akkor rövidesen elérjük, hogy a felnőtt világbajnokságot is ekként rendezik!  


A világbajnokok;

juni.jpg



   

Live chess broadcast powered by ChessBomb and Chessdom

Live chess broadcast powered by ChessBomb and Chessdom


Szerző: Sakk-mester  2013.09.27. 01:50 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása