Derecske.jpg 

idBallaJános_1_1.jpg

A verseny helyszíne: Derecske mûvelõdési központ Köztársaság út 107.

A verseny célja: A derecskei sakkozás meghatározó egyéniségének az ifjúsági sakkoktatás terén kifejtett több évtizedes munkássága tiszteletére elindított emlékversenyünk versenyzési lehetõséget biztosít a térség sakkszeretõ ifjúságának. A helyi egyesület e hagyományteremtõ versennyel állít emléket egykori alapító tagjának

A verseny idõpontja: 2013. október 26. (szombat) 8.00-15.00 óráig.

Megnyitó és az elsõ forduló sorsolása: 8.45!

Nevezések egyeztetése: 8.15-tõl érkezési sorrendben.

Eredményhirdetés: Az utolsó forduló befejezése után fél órával!

Rendezõk: Derecskei Sakkiskola Egyesület, Derecske Város Önkormányzata, Derecske Városi Mûvelõdési Központ.

Lebonyolítás: Egyéni verseny (Két korosztályban U14 és U18) csapatversennyel kombinálva. Létszámtól függõen 7 vagy 9 fordulós svájci rendszer. Településenként a nevezett csapat három legeredményesebb játékosának (bármely korosztályban szereplõ játékos lehet!) teljesítménye adja a csapateredményt! A csapatversenyre egy település több csapattal is nevezhet, de akkor a verseny kezdete elõtt meg kell adni az egyes csapatokban szereplõ játékosok nevét! A versenyen való részvétel nem függ a csapatversenytõl (pl. ha egy településrõl nincs 3 fõ, akkor is játszhatnak a versenyen a résztvevõ játékosok, de eredményük csak az egyéni verseny szempontjából lesz díjazva!).

Játékidõ: 2*20 perc versenyórával a FIDE rapid sakk szabályai szerint.

Helyezések eldöntése: A több szerzett pont, azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény, majd a Buchholz értékszámítás, további azonosság esetén a sötéttel szerzett több pont.

Résztvevõk: 1995. 01.01 után született fiúk és lányok (legfeljebb 1900 FIDE Élõ pontszámmal rendelkezõ játékosok indulhatnak). A verseny résztvevõinek létszáma maximálisan 50 fõ, a létszámhatár elérése után már nevezéseket nem tudunk fogadni!

Díjazás: Egyéni versenyen két kategóriában (U14 és U 18), az I.-III helyezett részére mindkét csoportban érem, oklevél, sakk- könyvek, folyóiratok és egyéb tárgyjutalmak. Különdíjban részesül a legeredményesebb helyi és a legeredményesebb nõi versenyzõ mindkét korosztályban. Az összesített egyéni verseny gyõztese nyeri a Vándorkupát. A csapatverseny I.-III helyezettjei oklevél és egyéb sakkfolyóirat díjazásban részesülnek. Minden résztvevõt jutalmazunk!

Nevezés:  2013. október 24. 18.00 óráig elõzetesen a 06-30-550-6730-as telefonszámon (a versennyel kapcsolatos egyéb információ is ezen a telefonszámon kapható).

Nevezési díj: 500 Ft/fõ

Szerző: Sakk-mester  2013.10.02. 04:02 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása