Faragó Iván_2.jpg

A 67. évét ez év április elsején betöltött szimpatikus nagymester nem bolondozni ment német földre. A magyar nehézlovasság rangidőse mind a két ellenfelét zsebre vágta. A két nemzetközi-mester együttes évszámaival megközelítette Iván korát, de játéktudásban a nagymester szintje alatt maradtak. A tegnapi 42 éves után, ma egy 22 éves IM került terítékre. Ez utóbbival Faragó nagymester elkövette azt a csúfságot, hogy nem engedte játszmájuk lépésszámát többre növelni, mint amennyi ifjú ellenfele éveinek száma, azaz 22 lépésben verte őt.

Irigylésre méltó az a fiatalos hév, az a nagyvonalú játék, amit az alábbi játszmában megcsodálhatsz.

A magyar versenyzők eredményei: Faragó Iván; 2/2, Berkes Ferenc és Gonda László; 2/1.5, Balogh Csaba, Erdős Viktor, Medvegy Zoltán; 2/1, Ribli Zoltán, Ruck Róbert és Izsák Gyula; 2/0,5

Szerző: Sakk-mester  2013.10.13. 18:41 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása