Yuri_Razuvaev_1975.jpg2012 tavaszkezdetén 66 évesen hagyott itt minket Jurij Razuvajev nagymester. Mai világunkban, ahol divat sáros lábbal taposni a múlt egyszerű, egyszerűbb építőköveit, és csak a jelen csillogását értékelni, visszairányítom figyelmeteket rá.

Alábbi játszmája nagymestermű. Számomra nagyon tetszetős az a-vonal megszállása, a vezér a7-re játszása és az "üres üteg" - 28. - Hc4!! - elsütése. Különösen szép, hogy világos sakkal lép ki  - 29.Vc3+ - a fenyegetésből és mégsem tud vele tempót (időt) nyerni. A játszma további részében tudsz-e jobbat lépni a nagymesternél?

Talán sokaknak hiányérzetük támad a parti lejátszásakor a 33.g3 lépésnél, ők a 33.dxe5-re - egy feltételezett állásra - emlékeznek és az azt követő gyönyörű fojtott mattra. Feladatod a matt beadása. Jegyezd le, hogyan érted el.

Szerző: Sakk-mester  2013.10.24. 11:54 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása