london2013.jpg

naka.jpg

Népszerűsítés címén bohózattá silányították a sakkot Londonban.

Live chess broadcast powered by ChessBomb

Live chess broadcast powered by ChessBomb

Live chess broadcast powered by ChessBomb and Chessdom

londonvcs.jpg
láavu.jpg

 

The pairings for each round are the standard Berger pairings, with the customary switch of the last two rounds to avoid any player having three consecutive games with the same colour. The full schedule for the first three days of play is shown below.

 

 

 

 

Szerző: Sakk-mester  2013.12.15. 18:55 2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabó János1 2013.12.12. 23:00:04

Remélem adakozik is a műsorra, a sakkot ugyanis nem csóró embereknek találták ki.

Sakk-mester 2013.12.14. 08:04:09

Üdvözöllek Kedves Szabó János1 a bloglátogatók és kommentezők sorában.
A sakkot tényleg nem a csóró embereknek találták ki. Uralkodói körökben tűnt fel először.
Leendő uralkodóknak a „bölcsek” tanították e játékon keresztül a stratégiai gondolkodást. A sakk később a lovagi erények egyike lett. – A gondolkodás soha senkinek sem árt! - A lovagok sem voltak csórók. Amikor én kezdtem sakkozni akkor a kis létszámú profi sakkozók mellett az ország szellemi elitjének a sportja volt, ám már akkor is játszották egyszerű emberek kis falvakban is. Én is egy kis faluban ismertem meg a lépéseket. Ma már a legolcsóbban űzhető sportágak egyike.
Nem tudom, mit értesz azon, hogy: „Remélem adakozik a műsorra”
A műsort a blogon én „csinálom” és nem szedek belépőt a bloglátogatóktól, tehát ez az én „adakozásom”, ami egyébként munka és időigényes cselekvés.
Ha a kérdésed arra vonatkozik, hogy a Londonban játszók részére adakozom-e… akkor a válaszom: NEM, én ugyanis jóval „csóróbb” vagyok náluk 
Nem a sakkjáték gyakorlása, játszása kerül sokba, hanem amikor feltűnik egy tehetség annak a „gondozása”, kiteljesedésének elősegítése.
Ha a szülők nem elég tehetősek, vagy nem találnak támogatókat, akkor bizony kihunyhat a tehetség lángja. Ha egy átlagos gyerekre egy egységnyi idő és anyagi ráfordítást feltételezünk, akkor könnyen elfogadjuk, hogy a beteg gyerekre 1.5-2x annyi ráfordítás szükséges, ám ugyan ennyi, ha nem több kellene a tehetséges gyerekek tehetségének kibontakoztatására is.
Az előbbit úgy-ahogy megoldja társadalmunk, az utóbbinál javarészt magukra maradnak a szülők és a gyerekek.
Tisztelettel: Balogh Sándor
süti beállítások módosítása