gyermek verseny.jpg

Nem jól sült el azon szövetségi törekvés, amely a megyei sakk-diákolimpiákon csak az értékszám nélkülieket indítja. Így a megye bajnoka nagy valószínűséggel nem a megye legjobbja lesz, hanem valaki, aki messze utána következik a sorban.

Pontosan a legígéretesebbektől, a versenyezni, sakkozni rajongásig szerető gyerekektől, a sakkjátékban már eredményeket elérőktől veszik el a címet, az érmet, a kupát, őket fosztják meg a legjobbakat megillető heurisztikus élménytől.

Teszik ezt a jó szándék jegyében, átgondolatlanul.

Senki sincs a szövetség környékén, aki azt mondaná, hogy állj, ne tovább, ez így… visszavág, visszavethet sakkot ambicionáló szülőt, gyereket.

Vannak megyék, megyei sakkvezetők, akik szembemennek a szövetségi vakvágánnyal. Ezek a megyei szövetségek vagy külön-külön rendezik meg az értékszámosok és az amatőrök versenyét, vagy összevontan, külön díjazva őket.

Emelem kalapom.gifElőttük megemelem a kalapom!

Szerző: Sakk-mester  2014.03.14. 05:01 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása