állás5f.jpgCarlsen_6.jpgNincs sakkrajongó aki ne kapta volna fel a fejét Magnus Carlsen rövid sáncára. Caruana és Radzsabov győzte le két egymást követő napon. A világbajnok és világranglista-vezető csak hírből ismeri a vereséget. Rajtja a Gashimov emlékversenyen elsöprő fölényét sejtette. Annál meglepőbb, hideg-zuhany a Carlsen kedvelők, imádók számára csillagjuk elhomályosulása.

A történeti hűség kedvéért jegyezzük meg, hogy akik most legyőzték, azok közül a Radzsabov Carlsen által rommá-vertek (8:1) táborába tartozott.  A mezőnyből Nakamura ellen 7-0-ra vezet a mágus. Természetesen voltak szép számmal döntetlenek is, Radzsabov 17, Nakamura 13 alkalommal szerzett félpontot.

A verseny a félidejéhez érkezett, még nem dőlt el semmi. Kíváncsian várjuk, hogy felpaprikázódott-e a világbajnok és vereségei miatt másokon áll "bosszút", vagy a hosszúra nyúlt - világbajnoki cím megszerzése feletti - ünneplés, az "édes élet" zátonyára futott rá eddig szárnyaló vitorlása.

--------------------------

Szerző: Sakk-mester  2014.04.26. 08:45 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása