Az Alkotmánybíróság szerdán nyilvánosságra hozott határozata szerint a honlapján kommentek közzétételét lehetővé tevő tartalomszolgáltató akkor is felelősséggel tartozik a mások jogait sértő kommentek miatt, ha nem is volt tudomása a jogsértő tartalomról, de még akkor is, ha a sértett kívánságára azt azonnal el is távolította.

A témába vágó cikkeket ITT  - ITT  és ITT olvashatod.

 

Magyarázom: Ha a Te területeden valaki, valakinek lezavar egy nagy fülest azért a cselekményért Te, mint a terület birtokosa felelsz szemben az elkövetővel - tovább megyek, ha megerőszakol, vagy megöl valaki, valakit, ezért is Te felelsz, nem az elkövető.

Mivel a tettes nem található, ám a bűn ily esetekben sem maradhat megtorlatlanul kell valaki, akire rásózható a büntetés.

Az efféle jogalkotás és alkalmazás köszönőviszonyban sincs az én igazságérzetemmel.

Szerző: Sakk-mester  2014.05.30. 16:15 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása