london-england-open-campus-1.jpglondka.jpg

David Howell ENG 2693; Luke McShane ENG 2687; Nigel Short ENG 2686; Gawain Jones ENG 2615;  Jonathan Rowson SCO  2569; Jonathan Hawkins ENG 2563; Daniel Fernandez ENG 2476; Yang-Fan Zhou ENG 2455

Quarter Final 1: David Howell v Yang-Fan Zhou

Quarter Final 2: Luke McShane v Daniel Fernandez

Quarter Final 3: Nigel Short v Jonathan Hawkins

Quarter Final 4: Gawain Jones v Jonathan Rowson

---------------------

 

--------------------------------

 

FIDE Open offering GM and IM norm opportunities.

A  VII. fordulóban Tamás és Benjámin „belesett a győzelem ablakán”, nem sokon múlt, hogy megszerezzék a teljes pontot. Tamás (7/5.5) ma – 12-10 – VIII. forduló -  ismét magasabban jegyzett ellenféllel találja magát szemben. A magyar delegáció második pozícióját az első négy fordulót követően csak 50%-on álló, ám azt követően zsinórban három győzelmet begyűjtő Galyas Miklós (7/5) szerezte meg. Hajrázni Magyarok!

-----------------

A VI. fordulóban Fodor Tamás (6/5) döntetlenje az első kiemelttel szemben okozott osztatlan örömöt a sakkrajongóknak. Sokan drukkolnak a nagymesteri normateljesítésért Londonba utazó válogatott-kerettagunknak, a 16 éves sakkreménységnek, a tegnap váratlanul vereséget szenvedő Gledura Benjáminnak (6/4).  Benjit a sorsolás egy másik tinédzserrel hozta össze, aki, bár csak FM, de élőpontszáma és tegnapi játéka messze túlmutatott jelenlegi címén.

Ma a VII. fordulóban legjobbjaink közül ismét csak Tamás játszik nála magasabban jegyzett ellenféllel, aki Postnyt követően ma Lendermannal csap össze. Hajrá Magyarok!

---------------

A VI. fordulóban fordul elő először, hogy a magyar delegáció éllovasai közül valaki magasabban jegyzett ellenféllel szemben ül asztalhoz. A holtversenyes első Fodor Tamás (5/4.5) ma az első asztalnál, a világos bábukat vezetve  az első kiemelttel  méri össze tudását. Gledura Benjámin (5/4) az „ötösfogat” utáni 20 fős üldöző bolyban  „kellemesebb” ellenféllel, sötét színnel küzd az előrelépésért.

--------------------------

A verseny első, sűrű harmadán túl a Mikulás Tamás kisuvickolt cipőjébe rakta a legtöbb - 2.5 pound - finomságot, Benjiébe kettő, Mikiébe és Petráéba 1.5 jutott. Hajrá Magyarok!

----------------------- 

 Három testőr és két Hölgy - GM Fodor Tamás, IM Gledura Benjámin, IM Galyas Miklós, WGM Papp Petra, Lochte Szilvia -  startolt el magyar részről a londoni FIDE Openen.

Az I. fordulóban csupán Gledura Benjáminnak sikerült realizálni tetemes élőpontfórját.Benjámin legyőzte a 422 pontnyi hátrányban lévő ellenfelét, Tamásnak a 417, Miklósnak a 415, Petrának a 377 pontnyi előny csak remit hozott. Ma Benjáminnak az első fordulóbeli ellenfelénél 63 ponttal acélosabb játékos jut, Tamás ellenfele 66 ponttal lágyabb lesz, míg Miklósé 11 ponttal ridegebb, Petráé 39-el nehezebb az előző fordulóbelinél. Hajrá Magyarok!

londonfidevege.jpg

A résztvevők listáját, az eredményeket ITT találod.

Szerző: Sakk-mester  2015.12.14. 04:56 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása