pos6363.jpgA szerencse forgandó. Ez lehetne a mottója jelen állásunknak. Nem akárki és nem akárhol produkálta a diagramon látható pozíciót. A játszó Polgár Judit volt, a helyszín a tromsői olimpia. Mondhatjuk, hogy ezen a játszmán, ezen a ponton múlott az olimpiai ezüstérem és az azután járó tisztes jutalom. Ez az állás - ott Judit a gyalogot már előre tolta g3-ra - megtalálható életrajzi trilógiájának harmadik kötetében a 381. oldalon.

Szövegkeret az álláshoz: Felette: "És ahogy az első kötetet a taktikai trükkökkel foglalkozó fejezettel kezdtem, illő, hogy utolsó versenyemről is egy taktikai trükkel fejezzem be a trilógiát."

Alatta: "Ellenfelem, a venezuelai Andres Guerrero éppen meglépte a 33,g3-at. Megtalálod a forszírt nyerést?"

Az én kérdésem: Hogyan tovább világossal?

Mint látod sötét vesztésre áll, állása teljesen reménytelen, itt már csak azt lehet várni, hogy az ellenfél megbolondul, vagy meghal a tábla mellett... érdemes várni... történnek csodák...

Tanulság: Mi, amatőr sakkozók ne borongjunk amiatt, hogy nem sikerül hibátlan nyerő partikat alkotnunk. Merjünk büszkék lenni egy-egy szép kombinációnkra, egy elég jó menetű játszmánkra és merjük publikálni azt az abban megnyilvánuló esendőségünk ellenére is.

 

Szerző: Sakk-mester  2016.02.08. 00:57 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása