balint_befuto_2016_03.bmpBálint befut az első helyen.

Húsvét vasárnapján hűvös, de viszonylag kellemes idő fogadta a 2016-os Balla Viktor Emlékverseny indulóit Debrecenben, a Panoráma úton. A létai körön zajló futamok nem kevés izgalmat hoztak, sajnos egy-két bukás is történt, de a legtöbben pozitív élményekkel fejezték be a Magyar Kupa első idei versenyét. U15, U17, WU19 és U23 korcsoportokban "hazai" siker született, a debreceni DKSI-Kontent versenyzői bizonyultak a legjobbnak.

Az U17 korcsoport versenye akció dúsan indult. A négyfős szekszárdi csapat tagjai már az éles rajt után azonnal folyamatos támadásokkal próbáltak elszakadni a főmezőnytől. Néhány kilométer múlva Genzler Tamás tudott ellépni 30-40 méterre. Ezután másik szekszárdi versenyző próbált újabb támadással elszakadni. Az ő támadására reagálva Varga Bálint is rá gyorsított. A szekszárdi Schneider Sebestyén ereje kevésnek bizonyult a Tamásra való feléréshez, de Bálint tovább tudott tekerni nagy tempóval. Felért Tamásra és ketten haladtak így tovább, váltott vezetéssel, fokozva az eltávolodást a főmezőnytől. Előnyük verseny közben elérte az egy percet is, amely kitartott a célig. A főmezőny többször próbálkozott a tempó fokozásával utol érni a két elszökött kerékpárost, de nem jártak sikerrel. Bálint a cél előtt két kilométerrel betámadta Tamást. A hosszú sprintje leszakította ellenfelét és 17 másodperc előnnyel elsőként ért célba az 54-km megtétele után.

balint_a_dobogon_2016_03.bmpA sakkozó kerékpáros, vagy inkább a kerékpáros sakkozó Varga Bálint a dobogó legfelső fokán érmes vetélytársaival.

 

Szerző: Sakk-mester  2016.03.31. 10:42 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása