SAKKOLIMPIA MOSZKVÁBAN:1956 szeptember 1-25. Elődöntők. IX.(utolsó) forduló. szeptember 9
Kendőzetlen őszinteséggel írja le az utolsó tét nélküli forduló eseményeit Bán Jenő csapatkapitány. "Legjobb két pontszerzőnk Barcza és Benkő koncertjegyet(!) és pihenőnapot kapott jutalmul,de azt kértük a szereplő versenyzőktől is , hogy megerőltetés nélkül, sima döntetlenre játszanak. Békés szándékunkat az ellenfél kapitánya előtt sem tartottuk titokban,s az NDK versenyzői - mivel már mindenképp esélytelenek voltak -örömmel fogadták el döntetlen ajánlatainkat. NDK - Magyarország 2:2 ( Dittmann- Szabó, Szilágyi-Hermann, Koch-Bély dr, Portisch- Platz mind remis.) A csehszlovák és román csapat ugyancsak békés, egymás elleni döntetlennel biztosította magának a 2-3. helyet." Barcza és Benkő koncertjegye a "Balsoj" színházba életre szóló élmény lehetett hiszen előadásaira jegyet kapni csodával határos volt! A hattyúk tava előadáson mindig telt ház volt....
09091.jpg09092.jpg
A "Balsoj" nappal és éjszakai fényárban a képen.
Játékosaink 14-18 lépés körül alig egy óra alatt biztosították maguknak hogy többet lássanak ők is Moszkvából a nap hátralévő részében ,Pihenésre nincs több idejük hiszen elkezdődnek a döntő mérkőzései- 11 forduló körmérkőzés. " Párhuzamos olimpia történetünkben" a bakui olimpiával jelentős eltolódás van a fordulók számát illetően, Bakuban ma már a véghajrá indul , Moszkvában még most indul a döntő! Egy kis olimpiai "anziksz" játékosaink moszkvai emlékeiből. A Tolsztoj múzeumban Az író sakk készlete és időskori képe.
09093.jpg09094.jpg
--------------------
09095.jpg
09096.jpg
Puskin arcképe, szobra feleségével. "De estetájt midőn a bánatos tanyába/
-Míg sakktábla mögé húzódom tétova-/
Behallik messziről fogat vagy szán zaja"/
--------------------
09097.jpg09098.jpg
Moszkva folyó és az Állami Könyvtár
----------------------

-------------------------------

eszes_3.jpg
A bejegyzést írta: Szilágyi Sándor - Alejandro
Szerző: Sakk-mester  2016.09.09. 17:19 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása