SAKKOLIMPIA MOSZKVÁBAN. 1956 szeptember 1-25. III. forduló. szeptember 12.
Sikeres visszavágó. Az amszterdami olimpián két éve a magyar csapat 3:1 arányban vereséget szenvedett Izraeltől. Ma fényesen sikerült revánsot vennünk. Magyarország -Izrael 4:0!! ( Szabó Czerniak 1:0, Porath- Barcza 0:1, Szilágyi -Aloni 1:0, Smiltiner- Portisch 0:1.) Két balsikeres játszma után Benkő kimaradt a csapatból és Szilágyi most nem hibázott , biztos győzelmet aratott. Szinre lépett újra Portisch Lajos és ragyogó végjátékban nyert. Szabó az éltáblán nagy átütő erővel játszott és gyorsan nyert. Az olimpia előtt a magyar sakk válogatott augusztusban a tatai edzőtáborban remek körülmények között készülhetett fel. Ezt megelőzően, a csapatbajnokságon versenyeztek.
09121.jpgKépünk Szabó és Benkő párharca után készült Budapesten, elemzés közben látjuk őket. Az alig ismert képen középen Filep Tibor mesterjelölt látható- szemüvegben. Mögötte állva (Petőfi gallérosan) Dr. Viszokay László Debrecenből. Jobbra mellette Grács Pál mester.
09122.jpgA szovjet csapat 3:1 arányú győzelmet aratott az NSZK ellen( két remis két győzelem). A magyar csapat nagyarányú győzelmével a 2. helyre került. Élmezőny: Szovjetunió 9,5, Magyarország 8,5, Jugoszlávia 7, 5, és Svájc(!) 7 pont.
-------------------------
eszes_3.jpgA bejegyzést írta: Szilágyi Sándor - Alejandro
Szerző: Sakk-mester  2016.09.12. 01:00 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása