.
A szovjet csapat legyőzése után nagy volt a várakozás, hogyan folytatják a magyarok. A szabadnapon még tartott Portisch függő játszmája és az NSZK ellen ismét színre lépett Szilágyi... A történteket Bán Jenő mondja el. " Gyurka, remi is elég- ezzel ültettük le-- JÓ, jó!- mondta ő - és huszonegynéhány lépésben úgy agyoncsapta magát, hogy a kibicek pirultak helyette! Szerencsére Szabó nagymester megtartotta azt a következességet, hogy váltakozva szállítja az egész és fél pontokat ,- a döntetlen után most megint a nyerés volt soron- és Unzicker nagymester legyőzésével megmentette a veszett fejsze nyelét." - Magyarország- NSZK 2:2 (Szabó -Unzicker 1:0, Schmid-Barcza remis, Benkő- Niephaus remis, Teschner- Szilágyi 1:0. ) Öt forduló után Szovjetunió, Jugoszlávia, Magyarország volt a sorrend, de függőjátszmák maradtak holnapra... 09151.jpg09152.jpgA képeken: Lothar Schmied, és Szilágyi mester 1950-ben.
---------------------------
Az olimpia előtt 1956 augusztus 20-31 között Moszkvában tartotta a FIDE XXVII. kongresszusát A nagy szabású kongresszuson Folke Rogard elnök számos - magyarokat is érintő - bejelentést tett. A kongresszus után még több ideig az olimpia vendége volt. Asztalos Lajos betegsége miatt már nem tudott résztvenni a FIDE munkájában és Flórián Tibor volt helyette magyar delegátus. A megnyitás napján nagy lelkesedéssel fogadták el Folke Rogard azt a javaslatát hogy a nemzetközi sakkmozgalom régi harcosának,dr. Asztalos Lajosnak üdvözlő táviratot küldjenek, amelyben mielőbbi gyógyulást és a FIDE munkájába való visszatérést kívánnak neki. .
09153.jpg09154.jpg A képeken Folke Rogard elnököt látjuk, egyiken feleségével, Viveca Lindfortsal.
--------------------------
09155.jpg09156.jpg
Moszkvai metro és egy telefonkártyás embléma az 50 éves olimpiai évfordulóra.
----------------------
eszes_3.jpg
A bejegyzést írta: Szilágyi Sándor - Alejandro
Szerző: Sakk-mester  2016.09.15. 02:00 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása